Activitats extraordinàries per batxillerats artístics, escoles d’art, fotografia i cinema

El festival Panoràmic Granollers ha creat un programa específic per a estudiants del sector creatiu. Considerem imprescindible oferir propostes que posin en contacte els estudiants amb els artistes del festival, per tal que sadonin de les estratègies que utilitzen els diferents creadors per apropar-se a la realitat i, eventualment, generar una mirada crítica sobre la cultura visual que està permesa per la tecnologia de la fotografía i el vídeo.

Així mateix, aquests dispositius estan estructurats en diferents metodologies que tinguin en compte les necessitats i els interessos de cada individu amb qui es treballa.

A més, cal recordar que poden realitzar les activitats ofertades per a la resta de batxillerats explicades en el punt anterior.

Si teniu cap dubte o esteu interessats en realitzar una visita a mida podeu adreçar-vos a educació@panoramicgranollers.cat i ens posarem en contacte amb vosaltres. Si veniu amb autobús a Granollers podeu aparcar al centre Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

Llocs de trobada:

Granollers

Roca Umbert: Carrer d’Enric Prat de la Riba, 77, 08401 Granollers, Barcelona 

Museu de Ciències Naturals de Granollers: C/ Palaudàries, 102, Granollers, Barcelona

 Museu de Granollers: Carrer Anselm Clavé, 40, Granollers, Barcelona

Cinema Edison: Carrer Joan Camps, 1, Granollers, Barcelona. 

Teatre Auditori: Carrer de Josep Torras I Bages, 50, Granollers, Barcelona

L’Adoberia: Plaça de l’Església, 08401 Granollers, Barcelona

 

Barcelona

Grisart: Carrer de Méndez Núñez, 14, Barcelona

Centre Excursionista de Catalunya: Carrer del Paradís, 10, Barcelona

Fundacio Foto Colectania: Passeig de Picasso, 14, Barcelona

Arxiu d’Etnografia i Folkore de Catalunya: Institució Milà i Fontanals, Barcelona

Institut Botànic: Passeig del migdia, s/n, Barcelona

Tallers intensius amb els artistes del festival

Durada: 5 hores

Horari: de 9 a 15 h

Dates: a convenir

Preu: 200 € per grup

veure opcions

Taller paral·lel a l’exposició ICONS dels artistes Cortis and Sonderegger a càrrec de Lurdes Basolí

Dates: s’ofereix al llarg del Festival

——

Taller paral·lel a l’exposició Cerro de Pasco i Ciudad Juárez a càrrec de la propia fotògrafa Mayra Martell

Dates: s’ofereix entre els dies 24 i 28 d’octubre

——

Taller paral·lel a l’exposició Envíame la foto a càrrec de l’artista Gadea Burgaz

Dates: s’ofereix entre els dies 7 i 11 de novembre

——

Taller general de Cultura visual i paisatge a càrrec d’Andrés Hispano, assessor artístic del festival

Dates: s’ofereix al llarg del Festival

——

Lurdes Basolí: Fotògrafa catalana que es dedica a la fotografia documental i editorial, i a la docència. Formada en Comunicació Audiovisual i en Fotoperiodismse, ha exposat per tot centres d’art i museus de tot Europa.

Mayra Martell: Fotògrafa mexicana instal·lada a Sinaloa on realitza projectes basats en les recerques de dones desaparegudes. El seu treball ha estat exposat a Alemanya, Canadà, Mèxic, Argentina, França, Espanya, Colòmbia entre d’altres. 

Gadea Burgaz: Artista madrilenya formada en arquitectura i belles arts. El seu treball es centra en l’arquitectura i el cos. Ha realitzat col·laboracions en diversos espais, dels que cal citar Holanda i Japó.

Andrés Hispano: Realitzador, curador i escriptor. Professor convidat de cinema i cultura audiovisual en diferents universitats com la UPF, Elisava, LCI o la URL.

Serafín Álvarez: Serafín Álvarez és artista, educador i investigador. Actualment viu a Barcelona. El seu treball aborda experiències subjectives intervingudes per desenvolupaments tecnològics i científics, especialment canvis en la percepció de la realitat, i se centra en com aquestes experiències són representades en la cultura popular.

Projeccions i xerrades amb creadors audiovisuals

Lloc: Cinema Edison

Durada: 2 hores

veure opcions

Projecció de Magaluf Ghost Town i xerrada amb el director Miguel Ángel Blanca

Magaluf Ghost Town es un llargmetratge que ens acosta a la foscor des de la perspectiva de la lent del turisme europeu que pateix aquesta ciutat.

Miguel Ángel Blanca és un Cineasta, guionista i músic especialitzat en les tragicomèdies d’amor surrealista, les dobles vides i la foscor quotidiana

 ——-

Projecció del Cicle audiovisual Els límits del món i xerrada amb Fèlix Pérez-Hita realitzador i creador audiovisual.

Selecció d’audiovisuals que ens acosten a l’explotació que han patit els pols al llarg de la història i les conseqüències que això comporta.

Fèlix Pérez Hita és un realitzador, guionista i editor català. Ha treballat en diversos projectes audiovisuals de televisió i cinema. Actualment és assessor del festival Panorámic i imparteix algunes classes d’història i teoria de la imatge en diverses universitats.

Xerrades d’artistes per a estudiants

Preu: 3 € per estudiant i per conversa

Data: 21 doctubre

Lloc: Roca Umbert

veure opcions

De 10 a 11 h Xerrada The State of the art al Cinema i els videojocs  amb el creador Andy Kelly . Idioma: anglès

Andy Kelly és un programador, periodista i col·leccionista de videojocs. D’origen gal·lès, ha treballat en projectes de curaduría virtual independent com Other Places i Dark Estoc Photos.

——-

D’11.30 a 12.30 h  Xerrada La ficció dintre de la ficció amb el creador Serafín Alvarez

Serafín Álvarez és artista, educador i investigador. Actualment viu a Barcelona. El seu treball aborda experiències subjectives intervingudes per desenvolupaments tecnològics i científics, especialment canvis en la percepció de la realitat, i se centra en com aquestes experiències són representades en la cultura popular..

——-

De 13 a 14 h Xerrada sobre Què és el Fotoperiodisme avui dia amb el fotògraf Gabriele Galimberti del col·lectiu RiverBoom

Gabriele Galimberti és un fotògraf Italià que fa part del col·lectiu Riverboom. El seu treball consisteix principalment a usar la fotografia narrativa i de retrat. Amb el seu col·lectiu han fet part de múltiples edicions de diferents festivals al voltant del món.

——-

Data: 2 de novembre

De 10 a 11 h Xerrada sobre La Fotografia com a eina de reflexió social a càrrec del fotògraf Txema Salvans. Lloc: Museu de Granollers

Txema Salvans és un fotògraf d’origen Català el treball fotogràfic del qual aborda la peculiaritat en la quotidianitat de la cultura popular. El seu treball ha estat ressenyat per grans artistes com Martin Parr i Joan Fontcuberta.

 ——-

D’11.30 h a 12.30 h Xerrada Què és l’antropocè? A amb lartista Ursula Biemann

Ursula Biemann és una artista i teòrica d’origen suís el treball de la qual ha confrontat temes contemporanis com el gènere, la mobilització i la globalització. Actualment treballa amb diverses vídeo instal·lacions sobre ecologia i el antropocè.

——-

Data: 4 de novembre

Lloc: Roca Umbert

 ——-

De 10 a 11 h Xerrada Paisatges reals vs ficció amb els artistes Cortis i Sonderegger

Jojakim Cortis & Adrian Sonderegger són uns fotògrafs Suïssos que treballen junts del 2005. La seva recerca concep i manufactura de manera surrealista, diferents històries a traves d’una posada en escena fotogràfica.

——-

D’11.30 a 12.30 h Xerrada La fotografia com activisme social amb la fotògrafa Mayra Martell.

Mayra Martell és una fotògrafa mexicana instal·lada a Sinaloa on realitza projectes basats en les recerques de dones desaparegudes. El seu treball ha estat exposat a Alemanya, Canadà, Mèxic, Argentina, França, Espanya, Colòmbia entre d’altres. 

——-

Data: a concretar

Lloc: institut Botànic

——-

Xerrada sobre Art, ecologia i posthumanisme amb l’artista Paula Bruna

Paula Bruna és una artista i ambientalista catalana. El seu treball se centra en la recerca del material natural per a associar la mateixa en un coneixement posthumanista.