VISIONATS A LA CAPELLA, BARCELONA | 28.10.2022

Comissària

Eleonora Isunza

Va treballar al Sistema Morelense de Ràdio i Televisió des de 1988 com a escriptora, productora i presentadora de diversos programes de ràdio i televisió. Va viure a França on va estudiar i va treballar amb els precursors de la filosofia de la recreació i l’ús positiu del temps lliure.

El 2009 co-funda Cinema Planeta, el Festival Internacional de Cinema i Medi Ambient de Mèxic. Va realitzar projectes no només cinematogràfics sinó ambientals com el programa pilot d’Horts i Parcel·les escolars del Planeta sota la tutoria de Vandana Shiva i l’actor Bill Pullman.

Del 2011 al 2013 va ser conductora de la secció de cinema dins del noticiero nacional TVC Ambientales. Col·labora amb el premi Nobel de la pau, Rajendra K. Pachauri en la creació del moviment mundial POP (Protect our Planet).

És cofundadora i presidenta de la Green Film Network (Xarxa mundial de Festivals de Cinema i Medi Ambient) on participen 34 festivals de 32 països. Pertany al Seminari de Cultura de Mèxic, corresponsalia Cuernavaca. El 2016 coprodueix i codirigeix el seu primer llargmetratge Nahui Ollin, i el 2018 amb “Mar Incendiado” Corto – documentals amb els quals criden l’atenció sobre els Impactes del Canvi Climàtic a Mèxic.

El 2020 crea i llança la primera plataforma d’educació ambiental en línia de Mèxic, on col·labora amb més de 5.000 escoles i més de 400.000 estudiants. A la mateixa plataforma es realitza Space Arts Residency, per promoure la cura i la sostenibilitat de l’Espai exterior a través de la col·laboració artística.

visionat

Space Arts

Space Arts by Idea Planeta és una col·laboració global cross-media amb l’objectiu de visualitzar i reforçar les connexions entre l’espai i el medi ambient a escala planetària. Space Arts donarà veu a joves artistes que, a través de les seves creacions audiovisuals i sonores, ens donaran l’oportunitat d’escoltar i veure què han de dir i així puguem parar atenció als seus esforços de conservació global com a habitants d’un sol planeta, més allà de les nacionalitats.

Una trobada d’ecologia espacial artística on l’educació, el llenguatge, la música, l’estètica, la ciència i el treball en equip es converteixen en imatges que mouen la gent cap a la pau i la conservació.

El 2019 es va iniciar a Mèxic, amb l’Esdeveniment “Cinema Planeta va a l’Espai” com un intercanvi cultural i col·laboració entre artistes visuals de Mèxic i músics d’Àustria.

El 2020/21 transmeten aquesta oportunitat a les properes generacions de músics i artistes visuals d’Àustria, Mèxic i Alemanya en forma de “Convocatòria Espacial” i la següent residència artística virtual, que donarà als finalistes l’oportunitat d’enfortir les seves habilitats, reunir nous coneixements i ampliar-ne la xarxa.