Panoràmic 360

El festival s’expandeix i ho fa també a través del programa 360, una iniciativa que diversifica les exposicions donant l’oportunitat a que propostes visuals properes a la temàtica d’enguany, fora de la secció oficial, tinguin també un espai de difusió i d’exposició.

Del 7 al 27 de novembre de 2022

Granollers en canvi

Exposició de fotografies de l’Associació Fotogràfica Jaume Oller

Biblioteca Roca Umbert. Granollers.
Organitza: Associació Fotogràfica Jaume Oller

 

+ INFO

Granollers, en canvi, és una exposició d’imatges de l’Associació Fotogràfica Jaume Oller que vol mostrar una ciutat que està en contínua evolució. Uns canvis que a vegades els percebem a poc a poc, dia rere dia, i d’altres de forma vertiginosa. Fixa la mirada en allò que perdura, o que desapareix, en allò que s’imagina, però que encara no hi és. El pas del temps vist des d’un instant. L’Associació Fotogràfica Jaume Oller és una entitat formada per persones aficionades a la fotografia. És un col·lectiu que té la voluntat de compartir amb els altres la pràctica fotogràfica i fomentar-la amb sortides, tallers, exposicions, cursos de formació i qualsevol altra activitat que hi estigui relacionada.

Horaris:

dilluns: 15:00–20:00
dimarts: 15:00–20:00
dimecres: 10:00–14:00, 15:00–20:00
dijous: 15:00–20:00
divendres: 10:00–14:00, 15:00–20:00
dissabte: 15:30–20:00
diumenge: tancat

Fins el 25 de novembre. De dilluns a divendres de 9 a 20h.

El Congost, de riera a riu

Ajuntament de Granollers, plaça de la Porxada, 6.

Organitza: Arxiu Municipal de Granollers

 

+ INFO

Exposició de fotografies antigues del riu Congost, que hi ha en els diferents fons de l’Arxiu Municipal de Granollers. A través d’aquestes imatges es pot mostrar la transformació de la ciutat, al voltant del riu.

Més info

Del 30 de setembre al 28 d’octubre. De dimecres a divendres de 10h a 13h i de 15h 17h.

Dilluns 7pm

CoEspai. C, Anselm Clavé, 32, 3r, Girona.
Organitza CoEspai

Exposició de Laura Torres Brunet

 

+ INFO

Amb el parc de la Devesa de Girona com a punt de referència Laura Torres Brunet, artista resident del 3r Esquerra, ha captat cada dilluns a les 19 h i durant quatre mesos el mateix punt del parc. La instal·lació és una experiència immersiva en digital i analògic i compta amb una part d’art sonor, pintura i fotografia. Mitjançant l’observació plasmada a través de la fotografia i l’enregistrament sonor, l’artista ha fet un seguiment per deixar constància del pas de l’hivern a la primavera, elaborant posteriorment una sèrie d’aquarel·les com a interpretació del treball d’observació.

Més info

Del 2 al 27 de novembre. De dilluns a dimecres de 16 a 20h i dijous de 15 a 19 h

El Venadito 4ªed. PRIMATES

Exposició Col·lectiva

siNesteSia. Plaça Cardenal Cicognani 1 baixos, Barcelona
Organitza siNesteSia

 

+ INFO

El Venadito és una Biennal que va néixer el 2015 amb la ferma voluntat de ser un referent artístic a la causa animalista i mediambiental. Any rere any la proposta ha anat creixent gràcies a la col·laboració de nombroses entitats, artistes, animalistes i ecologistes… En aquesta 4a edició amb la col·laboració de la Fundació MONA hem posat el focus als PRIMATES, els nostres parents més propers amb l’objectiu de visibilitzar la situació de vulnerabilitat que travessen els simis. L’exposició la configuren 26 artistes que a través de les seves obres ens fan reflexionar en tots els àmbits (educació, ciència, medi ambient… ) Una mostra que ens invita a pensar en com seria un paisatge sense animals.

Més info.

 

9 de novembre a les 19h

Presentació del llibre Nit de Pedra Seca

Grisart. Carrer de Méndez Núñez, 14, Barcelona.
Organitza Copons InLoft

 

+ INFO

Nit de pedra seca” un llibre editat per Francina Cirera i Ricard Espelt que parteix d’un recorregut cultural i artístic en el qual han participat: Èric Alcoberro, Luis Calle, Santi Careta, Rosa Cerarols, Manuel Duarte, Asier Gogortza, Jordi Grau, Alèxia Lleonart, Jordi Llorella, Clara Nubiola, Pere Sala, Roger Solé, Joan Sorolla i Judit Vidal.

Sovint, quan caminem pels senders, passem per davant de marges, barraques de vinya, cabanes de volta, pous, forns, basses i altres construccions de pedra seca que, sense deixar de ser visibles, a voltes, acaben sent imperceptibles. Precisament, la facilitat que tenen aquestes edificacions, inclús quan la manca de manteniment les desfigura, per integrar-se harmònicament en l’entorn, fa que la seva estètica no quedi sempre prou advertida. Tot i això, les construccions de pedra seca tenen un gran valor històric i són un autèntic referent identitari i mostra de cura del territori, acollint activitat agrícola i ramadera i constituint un ecosistema ric d’espècies animals i vegetals. La nit ens obre els ulls. Nit de pedra seca és una invitació a acostar-se a aquestes construccions ancestrals a través de l’art i proposar noves mirades.

Més info

21 de novembre a les 19.30 h

Paisatge urbà, tres experiències: “Un tranvia llamado deseo”, “El juego de la oca” i “La Balsa de la Medusa”

TPK Art i Pensament Contemporani. Av. de Josep Tarradellas i Joan, 44,  L’Hospitalet de Llobregat.
Organitza TPK Art i pensament contemporani

A càrrec d’Agustí Fructuoso

 

+ INFO

Xerrada sobre els projectes portats a terme pel col·lectiu TPK i les seves implicacions en el paisatge urbà i els seus ciutadans.
“Un tranvia llamado deseo ” , Kassel 1987. Experiència d’art urbà inserida dins una mostra d’art contemporani. Encàrrec de la K-18 de Kassel.
“El juego de la oca” 1989 , experiència d’art urbà dins d’un medi rural. Instal·lació artística itinerant per cinc pobles d’Aragó. Encàrrec del Govern d’Aragó.
“La Balsa de la Medusa” 2021-2022 Barcelona. Experiència d’art urbà en un espai públic.
Ponent: Agustí Fructuoso

Més info

22 d’octubre a les 18 h

Alícia en el metavers de les meravelles, de MonLiria

a cobert. carrer del Salt 10, Moià
Organitza a cobert

A càrrec de MonLiria

 

+ INFO

18 h Col·loqui amb MonLiria i Gerard Toledano on es debatrà sobre com afecta la tecnologia a la narració, a l’autoria, a la persona que la rep, o on és el límit entre qui executa, qui observa, qui vivència una obra?

18:30 h a 19 h Alícia en el metavers de les meravelles

Acte performàtic on MonLiria ens mostrarà en directe la interacció i creació del seu paisatge virtual, un univers al que l’acompanyarà l’artista Albert Gusi qui narrarà uns fragments descriptius de l’obra de Lewis Carroll “Alícia al País de les Meravelles” que influenciaran a MonLiria en la seva (co-)creació.

19 h Acte performàtic participatiu (per torns) on podrem entrar al “metavers de les meravelles”.

 

Més info