Exposicions

Miratges

Exposició de Pilar Rosado

Fundació Lluís Coromina – Espai Isern Dalmau
C/ de Mallorca, 305, 08037 Barcelona

Del 9 de novembre al 17 de desembre

Horaris
dimarts 17:00-20:00
dimecres 17:00-20:00
dijous 17:00-20:00
divendres 17:00-20:00
dissabte 10:00-13:00

 El projecte Miratges consisteix en una instal·lació visual interactiva on l’espectador es veurà immers en un univers creat per algorismes generatius de deep learning. La instal·lació proposa un procés d’imaginació alternativa que submergirà el visitant en un territori especulatiu on els rostres dels éssers humans són una hibridació creada per la intel·ligència artificial. 

L’espai afavorirà que el públic experimenti, a través dels rostres, com la creativitat artificial pot estendre les capacitats imaginatives dels éssers humans. Enfront de les visions catastrofistes, aquest projecte va en la direcció de fer servir la potència de l’art i el desig d’experimentar amb la pròpia imatge per transmetre a l’espectador les possibilitats transformadores d’aquestes noves tecnologies disruptives.

Pilar Rosado

Pilar Rosado és una artista i investigadora, la pràctica de la qual explora l’impacte de la intel·ligència artificial en els processos creatius que impliquen l’aplicació de tecnologies d’aprenentatge automàtic a la revisió de la memòria visual col·lectiva i la creativitat artificial. És doctora en Belles Arts i llicenciada en Biologia. Compagina la seva trajectòria artística amb la recerca i la docència com a professora a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, en el marc del programa Serra Húnter, i forma part de diversos projectes d’R+D.