Exposicions

I’M_ Identitat, memòria i oblit.

Exposició de Jordi V. Pou

Museu de les Ciències Naturals de Granollers (MCNG)
C/ Palaudàries, 102 41,602616, 2,288373, 08402 Granollers, Barcelona

Del 19 d’octubre al 26 de novembre

Horaris
dimarts 16:00-19:00
dimecres 16:00-19:00
dijous 16:00-19:00
divendres 16:00-19:00
dissabte 16:00-19:00
diumenge 11:00–14:00

Les fotografies, especialment els retrats i la fotografia familiar, són assassines en sèrie de la identitat dels fotografiats. Ens sobreviuen fins a l’extrem en què ja no som ningú, som oblit, som fantasmes a una fotografia sense memòria. No es tracta de com serem recordats, es tracta de quan i com serem oblidats.

El projecte I’M, jo soc, de Jordi V. Pou, reflexiona sobre aquest paper de la fotografia en aquest oblit inevitable. A partir de la imatge del mateix autor −res més íntim que la pròpia imatge−, cerca la manera d’incorporar a una sèrie de retrats tota la càrrega emocional de l’oblit vist en primera persona. L’oblit és desaparèixer, és un procés implacable de deformació de la nostra imatge i identitat. Érem i ja no som.

Jordi V. Pou

Jordi Vicenç Pou i Jové (Lleida, 1968), conegut com a Jordi V. Pou, és un fotògraf lleidatà actiu des dels anys 80 del segle xx. Durant els anys 90 va ser reporter i fotògraf de premsa en diversos mitjans. Va ser cap de fotografia del Periòdic d’Andorra, col·laborador del Periódico de Catalunya i fotògraf de l’agència Cover i membre de la UPIFC (Unió de Professionals de la Fotografia de Catalunya).

Establert com a fotògraf professional a Lleida, treballa majoritàriament la fotografia en blanc i negre de caràcter intimista i urbà. Des de l’any 2009 s’ha dedicat a experimentar amb noves eines i espais de treball, que inclouen la fotografia amb telèfons mòbils i la seva interacció amb Internet i les xarxes socials. Kokovoko és un projecte reconegut internacionalment.

La seva obra ha estat exposada, entre d’altres, al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, el Museu d’Art Jaume Morera, el Centre d’Art la Panera, el Círculo de Bellas Artes de Madrid, la Giorgi Gallery de Berkeley, la Schlechtriem Brothers Gallery de Berlín, la Four and a Half Walls Gallery de Melbourne, la MMS Gallery de Filadèlfia o l’OpenHouse Gallery de Nova York.

L’any 2014 el seu projecte Ref.1048 es va incloure a l’exposició Fotografía 2.0, comissariada per Joan Fontcuberta, dins del programa oficial del festival internacional de fotografia PhotoEspaña.