Exposicions

La sexualitat de l’amo

Exposició de Núria Güell, comissariada per Nerea Campo

GRANOLLERS
Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Espai d’Arts – Carrer d’Enric Prat de la Riba, 77

Del 10 d’octubre al 24 de novembre

Horaris

Divendres de 16.00 a 20.00 h
Dissabte i diumenge de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 h

Horaris especials de l’11, el 12 i el 13 d’octubre
De 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 h

L’obra de Núria Güell aborda els abusos de poder i les conseqüències d’exercir-lo, un poder que ha estat majoritàriament representat per la identificació masculina, que, proporcionalment a la seva pèrdua de reconeixement, va excretant els estralls causats pel seu domini, conjuntament amb la visibilització del sexisme estructural i la violència implícita en la construcció cultural dels gèneres sexuals. A «La sexualitat de l’amo», i a partir del concepte d’agència, Güell convida individus identificats amb una «nova masculinitat» o «masculinitat alternativa» a fer de guies d’aquesta exposició.

Núria Güell

Núria Güell (Vidreres, 1981) és una artista catalana que aborda en els seus treballs els límits de la legalitat i analitza la pràctica de les institucions que ens governen. El flirteig amb els poders establerts o els privilegis del món de l’art són alguns dels aspectes en què basa les seves operacions artístiques, que desenvolupa com a tàctiques que pretenen canviar les relacions de poder instaurades.

La seva pràctica artística es caracteritza per ser una pràctica de confrontació, de qüestionament d’evidències i de convencions morals. L’artista defensa la pràctica artística com a pràctica social políticament necessària: “No entenc la pràctica artística com a pràctica cultura, ans al contrari: un pràctica social i políticament necessària quant a posar en joc allò cultural i establert”.

Nerea Campo

Nerea Campo (L’Hospitalet de Llobregat, 1991), obrera de la cultura i curadora emergent. És graduada en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona. És fundadora i directora de l’espai de pensament crític i creació artística A Cobert. Forma part de l’equip curatorial del Festival Ex Abrupto.