Exposicions

LLUÍÍÍÍÍÍS! Coreografies amb l’arxiu

Exposició de Marta Ros, comissariada per Mercè Alsina

GRANOLLERS
Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Audiovisual i instal·lació als carrers de Roca Umbert. Fruit de la intervenció a l’Arxiu Municipal de Granollers
Panoràmic FILE
Carrer d’Enric Prat de la Riba, 77

Del 10 d’octubre al 24 de novembre

Horaris

Divendres de 16.00 a 20.00 h
Dissabte i diumenge de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 h

Horaris especials de l’11, el 12 i el 13 d’octubre
De 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 h

«LLUÍÍÍÍÍS! Coreografies de l’arxiu» és un exercici coreogràfic que neix de la proposta de visitar i crear alguna cosa amb l’Arxiu Municipal de Granollers. A partir d’una selecció d’imatges de fotografies de grup, la coreògrafa es fixa en persones concretes per despersonalitzar-les i entendre-les com a personatges, poses i cossos. La seva expressió corporal a l’hora de ser retratats de manera col·lectiva convida a l’exploració d’un moviment imaginari que surt del seu posat en la fotografia. Així, neix una coreografia interpretada i treballada amb actors i actrius, estudiants de l’escola de teatre Arsènic. La peça coreogràfica imagina una relació fantàstica entre les figures triades. És una nova imatge grupal en moviment que convida a observar com ens col·loquem i autorepresentem quan ens fotografien en companyia.

Marta Ros

Marta Ros és artista multidisciplinària i coreògrafa. La seva obra toca principalment la performance, l’audiovisual i la dansa, amb un fort interès per les arts visuals, la fotografia i l’escriptura.

És graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i té un Màster en Artteràpia transdisciplinària. Formada paral·lelament en teatre i dansa, actualment compagina la seva pràctica artística amb la seva carrera com a ballarina i coreògrafa.

Ha coreografiat gires de cantants com Rigoberta Bandini, i també ho ha fet per videoclips, obres de teatre i pel·lícules. El 2022 va estrenar el seu primer solo “FindYour Place (Easily)” creat en residència a Roca Umbert, Fàbrica de les Arts de Granollers.

Mercè Alsina

Mercè Alsina (Barcelona, 1966) és doctora cum laude en Història i Teoria de les Arts per la UB (2018). Crítica d’art i comissària independent.
A
ssessora i comissària del Festival Panoràmic.
Co-comissària del cicle d’art contemporani santcorneliarts(2) a Cardedeu, reconegut amb el premi
ACCA a la millor programació d’art contemporani a Catalunya 2023.
Va ser directora artística de l’espai autogestionat ARTUAL i de la Galeria 44.
Va comissariar l’espai Aparador del Museu Abelló de Mollet