OFF Panoràmic

Per segon cop, el festival impulsa la convocatòria Off Panoràmic. Aquesta secció vol fer expandir el festival i obrir a altres entitats de tot el país a reflexionar a través de la imatge sobre el concepte de l’edició d’enguany “Repensar el Rostre”.
 
Si vols participar, fes-nos arribar la teva proposta d’activitat, mostra, projecció i la inclourem en la secció Off Panoràmic.

Del 7 de setembre al 22 d’octubre
Inauguració divendres 07/09 a les 20h.

(umbracle) de Ricard Aymar

Espai d’Art i Creació Can Manyé

 

+ INFO

Ricard Aymar presenta el seu projecte ( umbracle ) no com un lloc físic, sinó com un espai del subconscient. Aquest umbracle és el resultat d’un viatge personal a les penombres de l’ànima. Un món metafòric, gairebé oníric, on habiten espectres interiors, fragments ocults als altres i molt sovint a nosaltres mateixos. Alhora, és un intent d’entendre el que som i d’on venim. Una recerca nostàlgica als orígens on s’arrela la nostra identitat. L’ombra és també allò que ens connecta a la terra tot demostrant que tenim cos, que som reals.  El procés creatiu en l’obra d’Aymar és viscut com una acció que interroga l’endins, preguntes i descobertes que generen un recull de siluetes poètiques -tinta i vi sobre paper- de la part obaga de la nostra existència. Instal·lacions i escultures permeten donar volum a la inherent bidimensió d’aquestes ombres: de ser el reflex d’un objecte a ser l’objecte en si, amb un pes i una presència, si és que finalment en aquest procés d’indagació hi ha distinció possible entre ombra i objecte, de la mateixa manera que succeeix entre ombra i autor.

Horaris del cap de setmana de Verema:

divendres dia 8 d’11 a 14 i de 17 a 20h
dissabte dia 9 d’11 a 14 i de 17 a 20h
diumenge dia 10 d’11 a 14h. 

Horaris d’obertura habituals de Can Manyé:

dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h
dissabtes i diumenges d’11 a 14h

www.alella.cat/canmanye

Inauguració 15 d’octubre

Estralls de Joan Ferrer

Centre d’Art contemporani i Sostenibilitat El Forn de calç

 

+ INFO

Estralls és una sèrie de gravats on es visualitzen diferents rostres i el canvis disruptius que té la revolució tecnològica digital en l’economia, l’ecologisme i la societat. Fa èmfasi en una mirada centrada en les vulnerabilitats humanes: salut mental, joves, pobresa, precarietat laboral, especulació en l’habitatge i polítiques migratòries. No pretén ser un relat, sinó un crit d’injustícia i dolor.

Inauguració 15 d’octubre

Visites concertades a cacis.elforndelacalc.cat

17, 18, 24 i 25  de novembre

*_I LOVE YOU WITH ALL MY HEART_* de Sandy Moldavia

A cobert. C/ del Salt 10, 08180, Moià
Mostra instal·lativa de l’artista Sandy Moldavia.

Organitza A cobert

 

+ INFO

*_I LOVE YOU WITH ALL MY HEART_* és una proposta narrativa on l’alter ego de l’artista Sandy Moldavia pot abraçar, tocar, riure, plorar o fer-se selfies amb els avatars de les seves artistes preferides: Dalila Virgolini, Tomoko Sawada, Shana Moulton, Molly Soda, Gillian Wearing i Pipilotti Rist. Mitjançant la creació d’una sala pública i virtual en la aplicació mòbil Zepeto, els assistents podran accedir al món virtual de l’artista i visitar tant la seva habitació com algunes de les obres i imaginaris reconstruïts de les seves referents, alhora que, de forma analògica, l’artista mostrarà una instal·lació que cerqui la materialització de les fronteres entre la sala virtual (*_PERFECT_ROOM_*) i la sala física (en aquest cas, l’espai expositiu d’a cobert), a través de la construcció d’un altar a les seves referents. L’artista està en l’actualitat complementant la instal·lació amb un vídeo-assaig que simula, amb un recorregut visual per les diferents estances d’aquest món virtual, una carta oberta a les seves referents i un epíleg a aquesta obra iniciada amb el suport dels premis Art Jove 2021. Aquest vídeo-assaig es visualitzarà, per primer cop, en la inauguració de la mostra a l’espai a cobert.

Horaris:

Inauguració 12 novembre a les 12h.
17 i 24 de novembre de 18 a 20h.
18 i 25 de novembre de 9 a 11h

Del 19 d’octubre al 26 de novembre

“Ménage à Bleu”

La Troca, Roca Umbert
de l’artista Nerea Gastón (Producció: Anna Surroca).
Organitza Blaus

 

+ INFO

Ménage à Bleu és una proposta fotogràfica que integra els rostres de la colla dels blaus amb els seus elements folklòrics. Els rostres es deformen i es fusionen amb icones de la colla sota el joc de generar nous engendres blaus.

Horaris:
Obert exteriors (Horaris habituals de l’espai La Troca de Roca Umbert)

Del 19 d’octubre al 26 de novembre

Identitat amagada

El Gra. Servei de Joventut
De Laia Serra Pou
Organitza Colla de Blancs de Granollers

 

+ INFO

T’has imaginat el rostre d’aquella gent que fa la Festa Major, a qui no se li veu mai la cara?

En aquesta exposició trobaràs imatges d’aquells que treballen al servei de la ciutat de Granollers, i que tots nosaltres dins l’imaginari individual els hi posem un rostre diferent d’acord amb la nostra pròpia concepció.

Veuràs a la gent que conforma Blancs vivint i lluint els colors.

Horaris: 

De dimarts a divendres, de 9 a 13 h
De dilluns a dijous, de 16 a 20 h
Dilluns matí i divendres tarda l’Oficina Jove romandrà tancada. La resta de serveis de l’equipament oberts. 

25 de novembre

:(skincare:)

Entorns, Músser
De Ian Abecasis
Organitza Entorns

 

+ INFO

“:(skincare:)” és un projecte fotogràfic i de videoart creat per l’artista Ian Abecasis. Amb 30 anys, s’exposa a un examen introspectiu de la seva pròpia identitat. A partir d’una serie d’autoretrats fotogràfics i audiovisuals reflexiona sobre el pas del temps, indagant en la subtilesa dels canvis en el rostre i la percepció dels mateixos a través del format, la resolució i la incidència de la llum en la imatge.

Com a resultat, una peça experimental on l’artista utilitza varietat de tècniques  per explorar les seves pròpies inquietuds i reflexions internes sobre l’edat i el seu present.

La mostra es presentarà a Entorns, espai de creació al Pirineu, on s’exposarà l’obra acompanyada de contingut visual del procés.

Horari:
12:00h

Amares Azielos

Biblioteca Can Pedrals
De Interns del Centre Penitenciari de Joves i voluntàries
Organitza Carol Priego

 

+ INFO

Baixar el blau del cel, els pensaments i les emocions que suren sobre l’espai penitenciari i aconseguir aterrar-los sobre un suport artístic. L’art com a motor per a la inclusió social i la comunitat, com a vehicle de cures i creació. 

Per mitjà de l’ús de la cianotípia, tècnica del segle XIX, Carol Priego impulsa un projecte de fotografia experimental col·laborativa amb els interns del Centre Penitenciari de Joves (CPJ) i voluntàries locals i internacionals vinculades a diverses entitats de l’àrea metropolitana de Barcelona. 

Amb la clara intenció de valorar les figures femenines de la història i de la nostra realitat propera, el projecte inclou tallers de fotografia alternativa i un espai expositiu innovador on cinc fotògrafes emergents i consolidades dialogen amb els joves del centre. Les artistes convidades són: Laia Abril, Irene Zottola, Clara Gassull, Cecília Coca i Marta G. Cardellach.

Horari: 

Dilluns de 15:30 h a 20 h
Dimarts de 9:30 h a 14 h i de 15:30 h a 20 h
Dimecres de 9:30 h a 14 h i de 15:30 h a 20 h
Dijous de 9:30 h a 14 h i de 15:30 h a 20 h
Divendres de 9:30 h a 14 h i de 15:30 h a 20 h
Dissabte de 9:30 h a 14 h 

 

La ciutat amagada

TPK Art i Pensament Contemporani, Av Josep Tarradellas i Joan 44  08901 L’Hospitalet (Barcelona)


De José Martin
Organitza TPK Art i Pensament Contemporani

 

+ INFO

Durant el confinament Jose Martín, va començar a escodrinyar, des de casa seva, els camins digitals del google maps a través del Street View de Google. El seu camí va néixer de la necessitat de trencar d’alguna manera aquest estat de captiveri. Durant els seus recorreguts va anar extraient instantànies de moments capturats per google, les treia de contextos i les anava arxivant. És aquí on el seu acte personal es va anar convertint en una acció estètica.

En els seus treballs fotogràfics apareixen persones, fins i tot animals, els rostres dels quals es troben pixelats com a resultat de l’aplicació d’algorismes d’intel·ligència artificial per al reconeixement de rostres i matrícules que el programari és capaç de difuminar automàticament.

Gràcies a aquestes cares anònimes, Jose Martín, és capaç de capturar amb les seves instantànies moments únics, que desperten la nostra sensibilitat i ens obren múltiples lectures que especulen amb la possibilitat de valors artístics, narratius i antropològics d’aquestes imatges.

Horari: 

Dilluns, dimecres i dijous de 17h a 21h
Dimarts i divendres de 17h a 20h