Exposicions

Illasamay

Exposició d’aruma | Sandra De Berduccy, comissariada per Valentina Montero

GRANOLLERS
L’Adoberia
Plaça de l’Església

Del 10 d’octubre al 24 de novembre

Horaris

Horari d’estiu (fins l’1 de novembre) – (d’abril a octubre)

De dimarts a divendres de 18 a 21 h.
Dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 21h.
Diumenges d’11 a 14h i de 18 a 21h.

Horari d’hivern (a partir del 2 de novembre) – (de novembre a març)

De dimarts a divendres de 17.30 a 20.30 h.
Dissabtes d’11 a 14 i de 16:30 a 20:30h.
Diumenges d’11 a 14 h i de 17:30 a 20:30h.

Sandra De Berduccy, coneguda com a aruma, ens presenta «Illasamay», una proposta artística sota el comissariat de Valentina Montero que fusiona l’experimentació material amb la investigació històrica, arqueològica i antropològica i que pren com a eix el teler andí. Mitjançant el seu treball podem apreciar el tèxtil com un assemblatge d’alta complexitat tecnològica, social i simbòlica. aruma actualitza aquesta pràctica mil·lenària en incorporar-hi materials moderns com fibres sintètiques, llums led i processos electroquímics i interactius, amb la qual cosa renova una tradició que, encara que continua latent a les comunitats andines, corre el perill de desaparèixer sota l’hegemonia neoliberal. Resulta significatiu que el seu treball s’exhibeixi a l’Adoberia de Granollers, lloc arqueològic que ens permet apreciar com la cultura material va construint històries.

aruma | Sandra De Berduccy

aruma | Sandra De Berduccy (Oruro,1976).  És artista i investigadora, teixidora especialista en el tèxtil andí, ha creat un extens conjunt d’obres, principalment instal·lacions i interfícies tèxtils interactives, tèxtils sensibles al tacte. Aquests tèxtils són dispositius tecnològics de codi obert que permeten visualitzar l’energia que flueix a través de les seves fibres. A les seves obres es reconeixen les pràctiques tèxtils com a tecnològiques i en ubicar la continuïtat de les tradicions tèxtils com una branca del New Media Art, es proposa la vigència d’aquestes pràctiques amb mirada cap al futur.

Valentina Montero

Valentina Montero (Santiago de Chile, 1973) viu a Valparaíso, Chile. Treballa com a curadora, investigadora i docent especialitzada en les pràctiques artístiques que dialoguen amb la ciència i la tecnologia. És doctora per la Universitat de Barcelona, periodista i llicenciada en estètica. Actualment és directora de Recerca de la Facultat d’Arts i directora del Magíster en Recerca-Creació de la Imatge de la Universidad Finis Terrae de Santiago de Chile. A més, és directora de PAM –Plataforma Arte y Medios, espai dedicat a la investigació i divulgació de les arts medials, projecte finançat per ANID /Fondecyt.