Exposicions
Paisatges d’Ucraïna. El testimoni visual des de l’escola de fotografia de Kiiv
Exposició de Konstantin Sova i Igor Chervonenko.
Comissariada per Dmitry Sakharov, director de Photo School de Kiiv i Albert Gusi, director de Grisart.
Refugi Antiaeri de la plaça Maluquer i Salvador, Granollers
Del 20 d’octubre al 27 de novembre 2022
Horaris
Dijous 20 d’octubre de 16 h a 21 h
Divendres 28 d’octubre, 11 i 25 de novembre de 18 h a 21 h
Dissabtes 22 d’octubre, 5 i 19 de novembre de 18 h a 21 h
Diumenges 23 i 30 d’octubre, 6, 13, 20 i 27 de novembre de 12 a 14 h
Quan es va iniciar la guerra a Ucraïna des del Panoràmic vam creure convenient posar-nos en contacte amb l’única escola de fotografia de la capital ucraïnesa, la Photo School de Kiiv.
Obligats a tancar per motius obvis, alumnes i docents es van veure a l’exili, refugiant-se o defensant amb les armes la ciutat i el país.
Les imatges que us oferim en aquesta exposició han estat realitzades per aquests docents, que es troben a primera línia de foc i en fotografien la devastació i el dolor.
Per visitar aquesta exposició cal fer reserva prèvia:
Dmitry Sakharov
Nascut el 1967. Graduat amb honors de l’Escola d’Art Khmelnytsky.
Va rebre educació en biologia superior a la Universitat Nacional Taras Shevchenko de Kíev. El coneixement biològic de l’activitat del cervell humà ajuda a explicar visualment els principis de la percepció d’imatges. Es va graduar del curs de postgrau de l’Institut de Patologia Experimental, Oncologia i Radiobiologia. Va treballar 15 anys com a director d’art a «059 media company» a Kíev.
Treballa a l’Escola de Fotografia de Kíev des del 2010, on imparteix lliçons relacionades amb el processament i disseny de projectes fotogràfics, i les seves conferències també estan dedicades a la promoció de fotògrafs professionals. Curador del Premi Internacional de Fotografia “Golden Award”.
Igor Chervonenko
És fotògraf des dels dies de la pel·lícula analògica. La seva experiència fotogràfica creativa avui es tradueix en quilòmetres de filmacions i terabytes d’imatges digitals. Ha visitat més de quaranta països del món, fotografiant carrers, arquitectura, paisatges i persones. A més de la fotografia de viatges, un dels seus gèneres preferits és la fotografia de vida silvestre.
Les seves fotos de la vida silvestre a Kenya i Tanzània es van publicar al National Geographic. També ha realitzat una sèrie d’exposicions personals: al Museu Nacional de Ciències i Història Natural de l’Acadèmia Nacional de Ciències d’Ucraïna, i al Planetari Republicà.
Com a ambaixador de PENTAX RICOH, ha desenvolupat una sèrie de tècniques per fotografiar la vida silvestre en condicions naturals.
A més de la fotografia és amant de la bioquímica. Més d’una vintena de les seves publicacions científiques en aquesta àrea estan disponibles a revistes científiques americanes i europees.
Konstantin Sova
Fundador de l’Escola de Fotografia de Kyiv i ambaixador de Sony.
Realitza reportatges i fotografies d’estudi a Kyiv i ensenya fotografia des de l’any 2000. Organitzador del premi internacional de fotografia “Golden Camera” i concursos de fotografia ucraïnesos, com el “Black and White Mood”. Curador i organitzador d’exposicions col·lectives d’escoles de fotografia: “On the Golden Roads of Georgia”, “Cuba: Back to the Past”, “Black and White Mood”, “Spring Amsterdam”, “On the Edge of Europe” . Líder i inspirador de viatges fotogràfics arreu del món amb exalumnes de l’escola.
Konstantin presta especial atenció als temes socials. Va presentar reportatges a una exposició fotogràfica sobre els miners de Donbass – “Retrats de carbó” 2011; exposició fotogràfica – “Crimea. War without shots”, projecte fotogràfic – “Maidan. Chronology in faces” i “Maidan. Warriors of Light”, projecte fotogràfic – “Ukraine is not rooted” 2014.
Actualment és fotògraf militar al front est de la Guerra d’Ucraïna.