FOTOFESTIWAL ŁÓDŹ

El passat 13 de juny va donar el tret de sortida el Fotofestiwal, un clar referent en el marc de festivals de fotografia del centre d’Europa establert a la ciutat polonesa de Łódź des del 2001.

Imatges exposicions Art_Inkubator. Fotografia Hollybaba / Rami Shaya

Fotofestiwal i la rellevància de Łódź

El passat 13 de juny va donar el tret de sortida el Fotofestiwal, un clar referent en el marc de festivals de fotografia del centre d’Europa establert a la ciutat polonesa de Łódź des del 2001.

L’exclusivitatde Łódź la fa una bona aliada a partir del qual potenciar el Fotofestiwal. Łódź disposa d’una potent trama industrial destacada especialment en el sector tèxtil. Indústries que han estat re-pensades amb nous usos, però mantenint la seva identitat estètica. El resultat arquitectònic d’aquest passat industrial fa de Łódź un teló de fons inigualable, i a partir del qual el festival pren com a forma d’inspiració per moltes de les temàtiques de les exposicions, projeccions audiovisuals, i diverses expressions artístiques que es presenten al llarg del festival.

En aquest intercanvi cultural entre artistes, comissaris, agents actius en diversos rols culturals, programadors… destaquen esdeveniments com el “Photo-Match” una revisió de portfolis molt peculiar en la que es pretén posar en el mateix estatus artistes i curadors, i facilitar també els contactes i conèixer l’obra dels artistes presentats.

Imatges del “Photo-Match” al Fotofestiwal de Łódź. Art_Inkubator. Fotografia Hollybaba / Rami Shaya

La incursió de Panoràmic al Photo-Match de Łódź

L’equip de Panoràmic, a través de Laia Casanova, una de les tres branques en la co-direcció del festival ha participat al Photo-Match tot presentant-lo a Polònia gràcies al suport de l’Instituto Cervantes, i a l’organització del mateix Fotofestiwal. Al llarg d’aquests dies, i especialment durant l’esdeveniment Photo-Match ha donat a conèixer alguns/es dels artistes que hi ha participat, la forma en què el festival es planteja, les línies en què se sustenta, tot avançant alguns detalls de l’edició d’enguany. Per altra banda, també ha pogut conèixer obres d’artistes realment inspiradors/es com: Hubert Humka, Grzegorz Wełnicki, Mateusz Pecyna, Lavinia Parlamenti i Manfredi Pantanella, així com de gaudir d’alguna de les visites guiades dirigides per aquests/es, o entrevistar-los/es. Tornem amb moltes idees… estigueu atents/es!