OPEN PANORÀMIC 2024

Convocatòria oberta destinada a creadors nacionals que treballin amb càpsules audiovisuals, per a participar en el festival Panoràmic Granollers.

Convocatòria oberta destinada a creadors nacionals que treballin amb càpsules audiovisuals per a participar en el festival Panoràmic. Aquesta convocatòria s’articula com un punt de trobada a partir del qual es genera una xarxa d’interaccions entre creadors, programadors i públic.

L’espai relacional de Panoràmic permet als creadors, seleccionats per l’equip del festival, mostrar el seu treball en la selecció oficial. Així també, el festival convida diversos agents del món de l’art (comissaris, galeristes, directors de centres artístics o tècnics d’arts visuals d’institucions públiques o privades) que intercanviessin opinions amb l’objectiu de promoure i divulgar, si és el cas, les creacions audiovisuals d’aquests artistes a través de les seves xarxes o institucions.

Aquesta edició del Open Panoràmic està coordinada per Xavier de Lucca i Houari Bouchenak

Temàtica: “Extrems / Polarització”

En el primer quart del segle XXI, estem assistint a una polarització de la societat en les anomenades «economies avançades», fruit de la concentració del poder per part de les grans corporacions en l’era de la globalització. La polarització política, una conseqüència més de la pèrdua de poder dels estats, provoca que l’opinió pública es divideixi en dos extrems oposats. Això dificulta trobar consensos i posa en risc els sistemes democràtics alhora que afavoreix les polítiques populistes i autoritàries.

L’estètica de la polarització té un efecte clar en l’operació d’automatismes en les xarxes. Quan la confrontació política es basa en identitats bàsiques, missatges simplistes i tergiversacions, la polarització s’estén a la societat i apareixen els discursos de l’odi i l’exclusió política i social. Una altra dimensió d’aquesta polarització és el nostre testimoniatge davant les desigualtats més accentuades, tal com demostra la pervivència de pràctiques esclavistes, l’emergència de nous conflictes amb terminologies com «la guerra contra el terrorisme», que amenacen la seguretat de la societat internacional, o el fenomen de les migracions massives i la nova esclavitud.

Dotació econòmica

Els projectes finalistes rebran una dotació de 200€  en concepte de drets de reproducció.

Entre els finalistes hi haurà un projecte guanyador al qual se li atorgarà una dotació econòmica de 1.000 €. (Impostos inclosos i serà necessària la presentació d’una factura.)

Deadline
30 de maig de 2024 a les 23:59h